2014-02-16 22:57:00• hírek • Szatmar.ro

Remekeltek a kézis és a labdarúgó fiúk is

Két győzelemmel ajándékozta meg Szatmárnémeti sportszerető közönségét a megyeközpont két legjobb férfi csapata: a VSK kézilabdázói bajnoki győzelmet arattak a Nagybánya ellen, míg az Olimpia labdarúgói barátságos meccsen nyertek Borossebesen.

A második osztályú bajnokság 15. fordulójában a VSK az utánpótlásjátékosokkal felálló Nagybányai Academia Minaurt látta vendégül. Nicolae Istrate tanítványai a meccs első felét nagyon komolyan vették: 5-0-nál kapták az első gólt, a szünetben 17-8-ra vezettek, a második félidő elején pedig már tíz gólnyi előnyük is volt. Ezt követően azonban beállt az ilyenkor megbocsátható lazaság. Ennek és egy hét perces hazai gólcsendnek következtében a vendégek fel is jöttek 23-17-re, a vége pedig 33-27 lett.

„Egy edzőmeccsnek is beillő találkozó volt, nem volt kérdéses, hogy ki nyeri meg a mérkőzést. Számunkra a következő, szászsebesi összecsapás lesz nagyon fontos, melyet mindenképpen meg kell nyernünk, hogy esélyünk legyen a dobogóra", nyilatkozta a meccset követően Istrate.

A VSK-val ellentétben az Olimpia egyelőre csak készül az ugyancsak második osztályú bajnokság kezdésére. A hétvégén Borossebesen lépett pályára és aratott 2-1-es győzelmet. A szatmáriak mindkét gólját Bujor szerezte: az első félidőben büntetőből, a másodikban pedig akcióból volt eredményes. A hazaiak Cotan révén csak szépíteni tudtak.

„Kielégítő volt a csapat teljesítménye. Voltak még hibák, ugyanakkor pozitívumok is a játékban. A bajnoki rajtig azon leszünk, hogy pótoljuk a hiányosságokat", értékelt a találkozót követően Csík Tibor vezetőedző.

Mivel a Torda visszamondta a keddre tervezett barátságos meccset, az Olimpia szombaton 11-kor fogadja az utolsó felkészülési meccsen a Besztercét. Azt követően pedig március elsején kezdődhet a tavaszi szezon, amelynek a sárga-kékek a 8. helyről vágnak neki.

Szatmárnémeti VSK-Nagybányai Academia Minaur 33-27 (17-8)
VSK: Cioroiu (21 védés), Pogyina (3 védés), Jurj 11, Morar 6, Ungar 4, Pop A. 4, Mates 4, Muresan 1, Chira 1, Santeiu 1, Tatar 1, Clipea, Tataran, Erdős, Varga, Pop R., Ciaca.

Olimpia összeállítása Borossebesen: Anca - Muntean, Balau, Ene, Iuhas, Scvarczkopf, Villand, Gavrilescu, Roghina, Bujor, Feier.
Játszott még: Miron, Micas, Lemac, Prodan, Bostina, Faur.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: